Att välja tapeter är inte alltid den enklaste uppgiften att genomföra. Men för att det ska bli lite enklare kan du inspireras av de senaste trenderna. Något som genomsyrar alla tapettrender och andra inredningstrender är att du ska inreda efter din personlighet. Allt från material till färgtoner ska du välja för att det passar dig. Vill du vara väldigt personlig i ditt val av tapet ska du välja en fototapet där du själv har tagit bilden. Mer personligt kan det inte bli.

Naturen tar ett stadigt grepp om inredningen

En trend som är stor inom inredning är naturen. Det finns en stark strävan efter att plocka in naturen i hemmen. Att välja tapeter som har någon slags koppling till naturen är en trend. Tänk blomtapeter eller trädgårdsinspirerande mönster. Du kan också välja mönstrade tapeter som är inspirerade av asiatisk och afrikansk natur, orientaliska blommor eller djur från savannen. Andra tapeter inom naturtrenden är att det ska vara enkelt och jordnära. Tänk enkelfärgade tapeter med motiv av djur och växter. I barnrummet kan du tapetsera med grafiskt lekfulla motiv. Låt fantasin flöda och våga ta ut svängarna genom att mixa gammalt och nytt. Mönstrade tapeter kan verkligen förändra ett rum helt och hållet. Innan du väljer är det bra om du funderar på vad du vill att rummet ska ge för känsla.

Färger som är trendiga 2021

Det finns många färger som dominerar 2021. Beige är en av färgerna som växer sig allt större under året. Det är en färg som ger en känsla av värme. Du kan använda de beigea tonerna på tapeterna men även på möbler och andra inredningsdetaljer. Blå är också en nyans som tar 2021 med storm. Blåa färger och toner i tapeten är något att satsa på. Några andra färger som går starkt under året är lila, grått och grönt. Låt tonerna i tapeten genomsyra inredningen för att skapa en röd tråd.

Våga välja en tapet som sticker ut

Eftersom det är en trend i år att inreda mer sparsamt med detaljer som är genomtänkta och som sticker ut kan du välja en tapet som får stå i fokus. Till en sådan tapet kan du välja en mer sparsmakad inredning. Eller så kan du göra tvärtom. Oavsett vad du väljer att göra så tänk på att se hela din bostad som en helhet och att allt ska fungera tillsammans för att det bli bra.