Det viktigaste med en inredning är att den ska få dig att vilja komma hem. Den ska få dig att bli lugn och känna att du kan komma till ro oavsett vad du tar dig för i hemmet. Inredningen spelar en väldigt stor roll för trivseln hemma och att inreda på ett sätt som känns mysigt och hemtrevligt kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Här nedan får du några smarta och väldigt enkla tips på hur du kan göra för att få till inredningen på ett mer tillfredsställande sätt.

Inredning behöver inte vara komplicerat

Tillhör du dem som har väldigt svårt för att få till en bra och harmonisk inredning hemma? Då är du långt ifrån ensam. Precis som att alla inte har den naturliga förmågan att sjunga eller rita, har långt ifrån alla inte heller ett öga för hur en bra inredning kan se ut. Men med det sagt finns det alltid sätt att göra inredningen betydligt mycket bättre än vad den är. Om du tycker att du har svårt för att få till inredningen kan du anamma dessa fem knep för att lyckas lite bättre:

  • Håll rent omkring dig.

Skapa förvaringsmöjligheter och låt inte papper, tidningar och skräp ligga och drälla. Håll bord och golv rena.

  • Ta in mer växter.

Färgen grön gör oss lugna och växter tillför mycket harmoni till ett hem. Även om du har svårt för att ta hand om växter, finns det alltid tåliga växter att köpa för den som inte har gröna fingrar. Köp en fikus, kaktus och några typiska ”ungkarlsväxter” som är riktigt tåliga.

  • Inred med textilier.

Att textilier gör ett hem mer mysigt och hemtrevligt är ingen hemlighet. Kuddar, plädar, mattor och gardiner är exempel på olika typer av textilier att inreda med för att göra hemmet mysigare. Men även sängkappor till sängen får sovrummet att kännas lite mer harmoniskt. En och annan duk på bord och byråer tillför också mjukhet till ett vardagsrum eller kök.

  • Placera möbler på ett harmoniskt vis.

Möblernas placering spelar stor roll för hur hemmet ska uppfattas. Om möblerna är (eller känns) felplacerade så känns hela hemmet rörigt och i obalans. Möbler som är välplacerade skapar å andra sidan harmoni och balans till hemmet.

  • Behåll samma färgtema.

För att hemmet ska kännas harmoniskt är det viktigt att ögat kan slappna av. Ett vanligt misstag många gör är att de blandar allt för många färger i hemmet, vilket gör att ögat uppfattar det som rörigt. Håll dig till samma färgskala och håll dig helst även till samma ton. Googla på kalla och varma toner för att se vilka färger du ska välja.