Att inreda sitt hem är ett stort intresse för många. Med en inredningsstil som passar dig får du ditt hem att kännas både trevligare och mysigare att vistas i. Inredningstrender kommer och går, men ofta är det flera olika sorters trender som får samsas om rampljuset – det kan handla om allt från storblommigt till gjutjärn. Vissa stilar är populära under en längre tid, såsom den lantliga inredningstrenden eller den minimalistiska stilen. Många av oss väljer dock att mixa olika trender, material och färger för att tillämpa en personlig prägel på hemmet. Här kommer två tips på inredningsstilar- och trender som fungerar i alla hem.

Marmortrenden

Du har väl inte missat trenden med marmor i hemmet? Idag kan vi se det i var och vartannat hem. Det har länge varit populärt att använda sig av marmor till väggar, golv och handfat i badrummet, men inredningsstilen har nu tagit sig ut ur badrummet och börjat pryda många andra rum i hemmet. Mest populärt är den klassiska grå-vita marmorn, men den finns även i andra färger, exempelvis grön och svart. Det har blivit populärt att använda den i form av vardagsrumsbord eller köksbänkar, men också som material för mindre inredningsprodukter som askar, ljusbehållare och underlägg. Även om marmor har varit i hetluften den senaste tiden är det en inredningsstil som alltid fungerar. Den sätter pricken över i:et i ditt rum, samtidigt som den inte sticker ut alltför mycket. Materialet går dessutom att kombinera med många andra material och färger. Rustika trämaterial, koppar och mässing fungerar exempelvis mycket bra med marmor.Populära inredningsstilar 2

Inred med grönt

En annan stil som har varit på tapeten ett tag nu är inredning i grönt – både i bemärkelsen växter och i bemärkelsen gröna färger och material. Att pryda sitt hem med många växter, gärna stora och riktigt gröna, harmoniserar och inger lugn. Det är dock inte bara äkta växter som har blivit populärt; även storbladiga motiv på tyger är hett. Piffa upp soffan med kuddar i stora bladmönster, bädda sängen med gröna påslakan eller sätt upp gardiner i bladformat mönster. Det passar extra bra till våren och gärna till vita väggar och möbler i rustika trämaterial. Blad är inte det enda mönstret inom denna gröna trend. Satsa till exempel på skogsmotiv eller olika gröna nyanser och abstrakta mönster. Blir det lite för mycket grönt för din smak? I så fall kan alternativet storblommigt mönster vara något för dig. Dessa finns i många olika färger och stilar men behåller samtidigt den gröna och lummiga känslan.