””Vårt hem är vår borg”” är ett klassiskt uttryck och nog är det så. Det är här vi tillbringar mycket av vår tid och då är det naturligtvis viktigt att man trivs. Det är dock inte alltid vi har idéerna till att inreda vårt hem så som vi skulle vilja ha det. Som tur är finns en hel del ställen att hämta inspiration från såsom exempelvis inredningsmagasin och internet. Dessa två är kanske de två största inspirationskällorna. Inredningsmagasin finns det en hel uppsjö av och på internet är källorna oändliga. Pinterest och Styleroom är två bra hemsidor där man kan söka efter tips och idéer till hemmets alla rum. På TV visas det för jämnan en mängd olika inredningsprogram som ofta kommer med många inredningstips som är enkla att göra själv.

Ta hjälp av en inredare

kuckelikana2.sePå Styleroom kan man hitta både ””hemma hos”” reportage och bloggar som ger mycket inspiration. Där finns även en hel del ””före och efter”” bilder som man kan studera. Inredning är något som intresserar de flesta men ibland kanske man känner att man inte får till det riktigt i sitt eget hem. Då kan man ta hjälp av en professionell inredare för att få inspiration, tips och råd om inredning som passar den egna stilen. Kanske väljer man att göra det mesta jobbet själv eller så lämnar man över hela ansvaret till inredaren. Oavsett vilket hjälper en professionell inredare dig att hitta vägen till ditt drömhem med hjälp av ritningar, bilder och prover på tyger, med mera. Tillsammans med inredaren kan du besöka olika inredningsmässor och varuhus för att bli inspirerad av olika stilar, material och inredningsdetaljer. Varuhus som IKEA och Mio möbler har alltid komplett inredda rum i varuhusen där man kan se helheten. Allt från badrum och kök till sovrum och barnrum. Oavsett om det är den romantiska, lantliga eller stilrena stilen som är din favorit finns de alla representerade på både mässor och i varuhusen. Vid val av inredare är det klokt att titta på referenser och även känna efter så att personkemin stämmer. Det kan såklart kosta en slant att inreda hemmet och även om man inte har den ekonomin just nu kan det många gånger vara värt att låna pengar för att få till sitt drömhem. Man kan då gå in på Advisa.se.

 

Gamla möbler får nytt liv

Har du ärvt några gamla möbler som bara står i förrådet och tar plats? Då är det kanske dags att piffa upp dem och ge dem nytt liv? Med hjälp av lite färg, nya knoppar och handtag kan en gammal möbel genast kännas som en ny. Det finns många bra tips på hur du kan väcka upp gamla och slitna möbler. På internet och även i tidningar finns det en hel del steg för steg-instruktioner där du får hjälp hur du renoverar och fräschar upp gamla prylar och allt från stolar till sängar. Har du mestadels nya möbler sedan tidigare behöver du inte vara orolig för att kombinera med en gammal möbel. Att kombinera gammalt och nytt fungerar mestadels alldeles utmärkt eftersom det ofta gör att ett hem får en personlig känsla. I slutändan är det endast din egen fantasi, tycke och smak som sätter gränser för hur ditt hem ska se ut.