Inredning har alltid varit något folk ägnar sig åt. Inte konstigt att det har gått bra för stora möbelvaruhus som IKEA och Mio – det är uppenbart att människor tycker om att göra sina hem så som de ser ut i drömmarna. Inredning berör allt från valet av säng och soffa till färgen på prydnadskuddarna och hur hallmattan ska se ut. Det är givetvis det personliga intresset som avgör hur noggrann man vill vara. Nuförtiden är det populärt att söka bostad på försäljningssajter inte bara för att köpa utan framförallt för att inspireras. Hur har andra inrett sitt hem? Inredning är roligt i och med att det är lätt att förändra. Testa du också!

Inredning i alla rum

I och med det växande intresset för inredning har de senaste trenderna tagit sig in i alla rum. Naturligtvis har man alltid inrett restauranger men nuförtiden är det med mer eftertänksamhet och noggrannhet än tidigare. En restaurangs viktigaste ingrediens kan tyckas vara menyn och personalen, och strax därefter kommer atmosfären. Hur ser det ut, hur känns ljuset i lokalen och vilken känsla infinner sig i kroppen när man kliver in? Eftersom en restaurang alltid strävar efter att behålla sina gäster så att de både äter efterrätt och kommer tillbaka satsas mer tid och pengar på inredningen nuförtiden. Ett exempel är Bleck i Stockholm där det blanka marmorgolvet och de bekväma möblerna skvallrar om hög kvalitet på rätterna. Under de varma månaderna har uteserveringen öppet, väl värt ett besök. En restaurang som alltid har värmeljusen tända fastän ingen sitter vid bordet är ett säkert tips för att våga kliva över tröskeln och prova – då har de nämligen råd att inte snåla.Inredningsinspiration 2

Inredning du gör själv

Många behov i hemmet täcker de stora möbelkedjorna. Du vet förmodligen precis vart du ska vända dig om du vill ha en ny soffa, en mjuk fotpall eller är sugen på att uppdatera arsenalen av filtar hemma. Ibland är man dock sugen på lite mer unika saker att pryda sitt hem med. Så tänker även de stora restaurangerna och alla andra rum som inreds för att trivas i. Ett enkelt tips är att försöka dig på att göra några saker själv hemma, så kallade ”do it yourself” som förkortas DIY. Du behöver inte uppfinna hjulet igen, däremot kan du inspireras av prylar som redan finns och göra din egen tolkning av dem. Kanske kan en tråkig pall bli roligare om du målar benen i en annan färg? Varför inte sätta täckplast på en byrå och byta knoppar? Eller så kan du göra din egen lampa av en glödlampa och en hatt. Det är bara fantasin som sätter gränser när det gäller inredning.