Heminredning handlar inte bara om val av färger och möbler utan minst lika viktigt är hur saker som kläder, böcker, elektronik o.s.v. förvaras. Även om ett hem är omsorgsfullt inrett blir helhetsintrycket rörigt om hemmet är fyllt av prylar överallt. Med andra ord är smarta förvaringslösningar nödvändiga för en vacker inredning.

Förvaring i hallen

Hallen är det rum som du och dina besökare möter först i ditt hem vilket gör att det där är extra viktigt att skapa en inbjudande och hemtrevlig känsla. Några krokar eller en hatthylla med galgar gör att det blir enkelt att hänga av sig ytterplagg. En pall där det går att sitta för att ta av och på skorna passar också bra i en hall, liksom en stor hallmatta som fångar upp smuts från skorna.

En skohylla eller en garderob med flera utdragbara lådor i olika höjd gör att du får undan dina skor på ett enkelt sätt samtidigt som det blir enklare att hitta de skor du vill ha på dig för stunden. En kombination av både öppen och dold förvaring brukar vara det smartaste sättet att få till en optimal skoförvaring. I en rymlig skohylla kan du förvara dina snyggaste skor och de skor du använder dagligen; till exempel sneakers från Afound av olika modeller. I garderoben kan du ställa undan leriga stövlar och vinterskor under sommarsäsongen och vice versa.

Förvaring i sovrum

 

Med en garderob i sovrummet får du plats med både kläder, handdukar och lakan och om du väljer spegeldörrar kommer dessutom rummet att se större ut. Välj gärna garderobsinredning som består av både lådor, klädhängare och hyllplan för att skapa ordning och reda för olika typer av kläder och skor.

Även om ditt sovrum är för litet för att få plats med en garderob går det att skapa bra förvaring för dina saker i sovrummet genom att till exempel sätta upp flera hyllplan på väggarna och genom att även utnyttja utrymmet under sängen. Att välja en tillräckligt hög säng gör att du kan ställa in lådor under sängen för förvaring av kläder, handdukar och mycket annat. Även krokar på väggarna eller på sovrumsdörren gör att du får ökade förvaringsmöjligheter för dina klädesplagg.

Förvaring i barnrum

Barnens rum blir ofta fyllt med leksaker och diverse pysselprojekt vilket skapar ett rörigt intryck. Om du vill skapa ett inspirerande barnrum gäller det att hitta smarta förvaringslösningar som frigör plats på golvet. Använd väggarna till förvaring och köp in hyllor och stora lådor som barnen själva når upp till och kan plocka leksaker från. På golvet är det härligt att ha en mjuk matta där barnen kan sitta och leka bekvämt. I ett barnrum går det att ta ut svängarna ordentligt när det gäller val av både väggfärger, gardiner och sängkläder. Varför inte välja en tapet med djungelmotiv eller gardiner i gult och rosa?