Retro innebär att man söker efter inredning, trender, kläder och så vidare från tidigare tidsepoker. Att vilja ha ett hem i så kallad retrostil, eller klä sig i retrokläder är någonting som blivit alltmer populärt och modernt. I dagens individualistiska samhälle där alla vill ha sin egen, unika och personliga stil har det blivit eftersträvansvärt att söka efter trender bakåt i tiden och anamma dessa. I butiker som till exempel IKEA, Mio eller Jysk finns ju inredning som så många andra köper, men att fynda möbler och heminredning på loppisar och i second hand-butiker ökar möjligheterna att hitta en unik stil.

Ge ditt hem en personlig prägel

Det finns många olika sätt att forma sitt hem på. Tv-program, magasin, bloggar, böcker och till och med radioprogram eller podcasts tar upp heminredning allt mer. Du kan få tips, idéer och inspiration. Du kan surfa på nätet och hitta tusentals fina foton som visar hur just du kan skapa din personliga stil i ditt hem. Att sätta upp en snygg fototapet och matcha denna med unik heminredning som du fyndat på en loppmarknad är till exempel ett sätt att skapa en unik miljö. Är du intresserad av till exempel naturen kan du idag köpa fototapeter med miljömotiv som en skog eller dylikt. Kombinera gärna med olika inredningssaker som hör ihop med stilen för att skapa en personlig miljö. Du kan även surfa på nätet och hitta annonser eller auktioner där man säljer möbler eller heminredning. Jämför gärna priser med andra annonser eller sajter för att säkerställa att du får ett bra pris.

photo-1456421385613-d0666bb96b78Hitta kläder med retrostil

Det är retro även i modevärlden och detta är en uppåtgående trend för varje år. Slår du upp en modekatalog idag kan du till och med hitta nytillverkade kläder med stor inspiration från 60- eller 70-talen. Du behöver alltså inte ens leta i second hand-butiker eller på nätet för att hitta din retrostil, utan du kan till och med köpa nya kläder och heminredning med ”gammalt” utseende. Utsvängda byxor, blommönster, starka färger och volanger är några exempel på hur modevärlden tagit till sig retrotrenden. Möjligheterna är oändliga om man vill sticka ut och hitta sin personliga stil! Förutom hem eller kläder, kan du få ditt hår klippt i en frisyr som var modern för decennier sedan. Det finns till och med frisörer eller barberare som endast klipper herr- eller damfrisyrer som var moderna på 50-talet och så vidare. Du kan gå hur långt som helst när du ska hitta retrostilen, och nästan låtsas som om du levde förr i tiden med din nya look!