Att e-handel ökar kommer nog inte som en nyhet för de flesta. En undersökning visar att e-handeln i Sverige, Finland, Danmark och Norge under 2015 ökade med 23 procent jämfört med året innan. Idag kan du handla det mesta på nätet, exempelvis inredningsprodukter och möbler. Inte nog med att de flesta landbaserade kedjorna idag finns på nätet, det finns också nyare kedjor vars enda bas är internet. Det är väldigt smidigt att kunna sitta hemma i lugn och ro medan du bestämmer dig för vad du vill köpa. Du kan ta måtten på en möbel och sedan mäta därhemma innan du klickar hem produkten.

Handla hos E-shoppar

Att handla online är både roligt och enkelt – med bara några klick kan en produkt bli hemskickad till dig. Känner du att möbler är lite för osäkert att handla online finns det många andra inredningsprodukter att välja bland, som dessutom kostar mindre att frakta hem. De flesta stora möbelaffärer erbjuder idag ett utbud av till exempel filtar, gardiner, vaser och prydnader. Förutom det finns också ett stor utbud av designbutiker vars huvudsakliga utbud består av mindre inredningsprodukter av detta slag. En inredningskategori som sätter pricken över i:et i ditt hem är tavlor och posters till väggarna. Ett hem känns genast mer ombonat när du har fått upp något på väggarna! Vad sägs om en stor tavla att ha över soffan? Eller en kombination av småtavlor och posters som du kan göra ett snyggt kollage av på en vägg? Hos butiker som NordicDesignCollective.se finns det ett stort utbud av kreativa och nyskapande produkter till hemmet. Här finns det något för alla stilar och smaker.

Digital Online Marketing Commerce Sale Concept

Om att e-handla

Nordicdesign är bara ett exempel på inredning online. Faktum är att just möbler en av de e-handelsprodukter som ökar mest idag enligt Postnord. Att vi har handlat kläder, böcker och musik online sedan en tid tillbaka är känt, men nu är alltså även inredningsprodukter på frammarsch. Är du en ovan e-handlare kanske konceptet fortfarande känns otryggt? Börja i så fall med att läsa på om e-handel, och framför allt hur betalning, retur och frakt etc. fungerar på just den sidan du vill handa från. Sådana saker kan nämligen skilja sig från sida till sida. Fundera på vad som är viktigt för dig. Om du är lite osäker på huruvida du kommer tycka om ditt köp eller inte är det exempelvis bra att läsa på extra noga om ångerrätt, retur och eventuella kostnader för det. Är du mer osäker på hur själva betalningen fungerar kan du kolla upp om de erbjuder säker betalning och vilka olika alternativ som finns.