Minimalism blir en större och större trend, både inom livsstil och inredning. Att många vill skära ned och inreda med få prylar har nog mycket att göra med det stressiga samhälle vi lever i. Vi inser att prylar ibland kan tillföra mer stress än glädje. Vi är också mer medvetna om vad all konsumtion gör med vår planet och vill inte bidra till miljöförstörelsen. I den här texten ska vi berätta lite om minimalistisk inredning och hjälpa dig att uppnå en minimalistisk stil. Kom ihåg, minimalism är inte bara snällt mot planeten, det är väldigt snyggt också.

Låt inte prylar ta överhandenInga onödiga prylar

Det första du bör göra när du ska skapa en minimalistisk inredning är att inventera dina prylar. Vad använder du egentligen och vilka saker är helt onödiga? Grunden i minimalism är att inte ha en massa onödiga prylar som bara skräpar, sälj därför av det som inte passar eller används hemma hos dig. När du på allvar börjar tänka på vilka saker du faktiskt använder kommer du att inse att det inte är så många prylar. Låt dig också inspireras av andras inredning. Youtube-stjärnan Jenny Mustard är en av dem som har ett vackert minimalistiskt hem och dessutom försöker upprätthålla en minimalistisk livsstil.

Färgskala och möbler

Du kan naturligtvis välja att ha vilken färg du vill i ditt minimalistiska hem, men en mjuk, ljus och enhetlig färgskala brukar vara något många föredrar. Den skapar ett lugn och gör att du inte stressas av massor av intryck. Samma sak som gäller för dina prylar gäller också för dina möbler. Varje möbel ska helt enkelt ha ett syfte för att få stanna kvar i hemmet. Man kan fråga sig om ett minimalistiskt hem inte blir kallt och tråkigt? Så behöver det absolut inte vara, kom ihåg att saker som gör dig glad för att de är vackra också har ett syfte.