För många är det den ultimata lyxen att få gå på spa och skämma bort sig själv med bastubad, bubbelbad och lerinpackningar. Tänk då om man skulle kunna få allt det hemma, i sitt eget badrum! Här är inredningsdetaljerna som får ditt badrum att kännas lika lyxigt som ett spa.

En av de viktigaste sakerna på ett spa, som man inte får glömma när man inreder sitt eget hemmaspa, är stämningen. Kanske har man redan reflekterat över hur stor del av den avslappnande effekten som belysningen och musiken står för. Om inte bör man göra det innan man sätter igång att skapa sitt hemmaspa. För att få rätt belysning är det till exempel en bra idé att installera en dimmer, för att man ska kunna sänka belysningen till rätt mysnivå när man ska slappna av i badet. Om man har möjlighet att installera en musikanläggning i badrummet blir det kronan på verket för att få till rätt stämning, då man kan spela avslappnande musik i bakgrunden medan man skämmer bort sig själv med ansiktsmasker och behandlingar.massage-therapy-1584711_960_720

En självklar del i ett spa, oavsett om det är hemma eller på annan ort, är bubbelbadet. Om man verkligen vill skämma bort sig själv ska man köpa ett badkar som man kan ligga många timmar i, till exempel Passion Spas Pure Repose, som har tre ergonomiska liggplatser som passar alla längder. I ett riktigt bra bubbelbadkar ska man inte bara bli varm och avslappnad, utan också få en massage av bubblorna och vattenstrålarna.

Om man har plats och tillräckliga ekonomiska möjligheter finns det ytterligare en sak som fulländar ett hemmaspa, nämligen en bastu. Bastun är det perfekta sättet att slappna av efter en träning eller en lång dag på jobbet, om man inte vill lägga sig i badet. För att bastuupplevelsen ska bli komplett måste man också ha nära tillgång till en dusch, vilket också är ett måste efter ett bubbelbad. Välj gärna en takdusch, som känns lite lyxigare och som inbjuder till långa, varma duschar.

Med alla dessa detaljer i inredningen kan det kanske kännas svårt att också få plats med toalettstol och handfat i hemmaspat. Det behöver dock inte vara en nackdel – genom att separera toalettdelen av badrummet från spadelen ökar känslan av att vara på ett riktigt spa ännu mer.