Om du känner att du vill starta om på nytt och skaffa ett jobb där du kan arbeta hemifrån, så kan en egen e-handelsbutik vara något för dig. Med en webbutik som du själv äger och driver styr du över dina arbetstider. Du kan passa på att arbeta då dina barn är i skolan eller under de tider du helt enkelt känner att du är som mest effektiv. Att driva eget företag kommer med många fördelar och du får mer kontroll över ditt liv.

Ekonomisk risk vs lång leverantörstid för produkter

Idag finns det många sätt att bedriva en e-handel på. Om du är intresserad av inredning kan du välja att köpa upp ett stort antal produkter och förvara dessa hemma eller på ett lager. Genom att göra på detta sätt kan du snabbt skicka iväg de produkter som dina kunder beställer från din onlinebutik. Det går snabbt och smidigt men kräver att du tar en ekonomisk risk då du binder upp dina pengar i de produkter du beställer hem till ditt lager.

Du kan även välja att använda så kallad drop shipping. Det är en metod där en fristående leverantör agerar lager åt dig. När du får in en order av din kund beställer du dessa produkter direkt från din leverantör som i sin tur skickar dessa direkt till din kund. Då agerar du mellanhand mellan produkten och köparen. Det innebär att du kan spara in pengar på att lagra varor, men samtidigt kommer leveranstiderna att bli längre. Oavsett vilken metod du väljer kan det vara bra att ha en stadig ekonomisk grund att stå på när du startar upp din e-handel inom inredning.

Att låna till e-handel

När du startar upp en e-handel för inredning krävs det att du har en budget. Idag är det relativt billigt att öppna upp en butik online med allt som krävs. Du kan ordna med en plattform, design och domän för en relativt billig peng. För att nå ut till dina potentiella kunder krävs det dock att du syns och hörs. Annars vet de inte att din butik har startat. Något som kommer göra ett stort hål i din budget är därför marknadsföringen av din butik.

För att marknadsföra online krävs det pengar till annonser. Om du snabbt vill komma igång med din butik kan du ta ett lån. Det finns särskilda företagslån att ansöka om. Qred.com erbjuder företagslån även för nystartade företag inom e-handel. Här kan du ansöka om ett belopp som hjälper dig att komma igång med din butik.

Kom ihåg att en av de viktigaste uppgifterna innan du startar din e-handel är att kalkylera en budet. Då kan du helt fokusera på din inredningsbutik med vetskapen om att du är ekonomiskt säker.