Vid försäljning av en bostad är det viktigt att bostaden ser så bra ut som möjligt. Att inreda den på ett snyggt sätt är därför en viktig faktor när det kommer till hur lyckad försäljningen kommer att bli. Men det är inte helt lätt att inreda en bostad på ett säljande sätt. Många behöver därför hjälp med inredningen av en personlig inredare.

Bli en personlig inredare

Älskar du inredning? I så fall kan du bli en personlig inredare och hjälpa folk att inreda sina hem inför en kommande bostadsförsäljning. Det är inte ovanligt att folk anlitar hjälp för att skapa den mest optimala inredningsstilen inför sin försäljning. Alla vill ju så klart ha en så lyckad bostadsförsäljning som möjligt. Men även mäklarna vill att bostäderna ska få ett högt slutpris och därför är det många mäklare som själva inreder och/eller har ett samarbete med inredare för att se till att bostäderna visar sig från sin bästa sida inför försäljningen.

Det kanske kan verka enkelt att inreda ett hem på ett snyggt och stiligt sätt, men långt ifrån alla har förmågan att få till en snygg inredning. Vissa har dock förmågan att direkt kunna se vad som blir bra och vilka saker som passar var. Som personlig inredare finns det därför gott om arbetstillfällen.

För att få inspiration kan du besöka hemsidor med bostäder till salu, som boneo.se för att se hur bostäder som redan ligger ute till försäljning är inredda. Det kan vara ett sätt att utöka dina kunskaper och förbättra din inspiration inom inredning.

Skaffa kunder

När du väl har startat igång din firma är det dags att hitta kunder. Du kan gå tillväga på flera sätt för att skapa en kundkrets, men det viktigaste är att få in en fot någonstans. Exempelvis kan du försöka skapa ett litet samarbete med en mäklarfirma där du kan hjälpa till med inredningen inför bostadsförsäljningarna. Då är chansen stor att ditt arbete blir uppmärksammat och att fler vill anlita dig.

En hemsida är också en nödvändighet. Där kan du själv lägga upp bilder på vad du har åstadkommit och visa upp dina referenser. Det är också ett sätt för kunderna att hitta och kontakta dig. Ha lite information om dig själv och se till att kontaktinformationen är lätt att hitta på hemsidan. Se bara till att hemsidan har ett bra SEO-innehåll och att den rankas högt hos de olika sökmotorerna.

För att nå ut till privata kunder gäller det att vara lite mer kreativ. Om folk inte vet att du finns så blir det svårt att skaffa privata kunder. Gör reklam på olika sätt, i den lokala tidningen, på nätet eller anslagstavlor. Kom ihåg att få reklam via alla dina eventuella samarbeten också, genom att ditt namn blir synligt på olika sätt. Samarbetspartners är nämligen ett väldigt bra medel för att få gratis reklam, men de är också ett bra sätt att få fler uppdrag och bättre inkomster.